Nå er byggingen av Tromsøs nye bydel i gang

Du har kanskje sett det. Heisekranene som stikker frem i byhorisonten og byggene som reiser seg på gamle Verftstomta i Nordbyen. Kanskje du til og med har tatt turen innom den ferske restauranten Maskinverkstedet? Da har du nok fått med deg at Tromsøs nye bydel er i gang.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Mina Taaje
Foto:
Gabriel Hofstra
Dato:
5.1.2021

Du har kanskje sett det. Heisekranene som stikker frem i byhorisonten og byggene som reiser seg på gamle Verftstomta i Nordbyen. Kanskje du til og med har tatt turen innom den ferske restauranten Maskinverkstedet? Da har du nok fått med deg at Tromsøs nye bydel er i gang.

Vervets første leiligheter

Leilighetene i bygget Fram er i første salgstrinn, og byggingen av disse er allerede i gang.

– Vi er godt i gang med Fram, forteller Vibeke Pedersen, markedsansvarlig for bygningsansvarlige Totaleiendom.

– Betongkonstruksjonen ferdigstilles sommeren 2021 – fasadearbeid og innredning av bygget følger fortløpende etter. Planlagt innflytting for første beboere er våren 2022.

Blant de som venter i spenning på å flytte inn i sin nye Fram-leilighet finner vi den unge studenten Rasmus (20), og du kan lese historien hans her.

Et levende uteområde

Arealet rundt Vervet-leilighetene skal skape liv og sjel i den nye bydelen. Hit kommer det bakeri, mikrobryggeri og grøntområder som inviterer til hygge året rundt.

Den første delen av uteområdet, som blir omkring Maskinverkstedet, er planlagt ferdig før julen 2020, forteller Pedersen.

– Samtidig med dette planlegger vi også å ferdigstille gangbruen og amfiet, mens de resterende områdene ved torget og slippområdene blir ferdig i løpet av 2021. Etter den følger kaipromenaden, også i 2021, og mesteparten av uteområdene mellom boligene.  

Leilighetene i bygget Fram er i første salgstrinn, og byggingen av disse er allerede i gang.

 – En game-changer i Tromsø

For Vervet har det hele tiden vært en ambisjon at det nye hotellet på området, som bydelen forøvrig, skal tilføre noe nytt til Tromsø. Valget av aktør har vært styrt av denne ambisjonen, og det er nå klart at Marriott International skal etablere Norges første Marriott-hotell på Vervet. Målet er i dag å starte oppbyggingen i første halvdel av 2021. 

– Sett i lys av den økende turismen til Tromsø tror vi det å få en anerkjent internasjonal aktør som folk har tilhørighet til, vil være en game-changer i Tromsø, sa Bård Sverdrup – daglig leder i Totaleiendom – da det først ble kjent at Marriott inntar Tromsø.

Lær mer om den nye bydelen Vervet her.

Veien videre

– Vi starter snart med prosjektering og klargjøring av salgsmaterialet for Gjøa, med planlagt salgsstart rundt påsken 2021, sier Pedersen. Gjøa kommer til å bestå av 186 leiligheter og flere salgstrinn, hvor det første har planlagt overlevering våren 2023.

Videre følger Maud-leilighetene, men disse er per i dag kun i forprosjektsfasen. Hit kommer det enda rundt 95 nye leiligheter, og de som får tak i disse kan forvente seg byggeslutt i 2026.

Veien mot Tromsøs nye bydel legges stadig fremover, og utviklingen i Nordbyen er et spennende prosjekt som gir et løft og tilskudd Tromsø sentrum ikke har sett maken til på flere år.

Velkommen hit – velkommen til Vervet.
Et snødekt Skansen ligger like ved det som snart blir Tromsøs nye bydel – Vervet.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.