Rasmus (20) tegnet sin egen bolig

Rasmus Liahjell (20) sparte opp alt han fikk til konfirmasjonen, og kunne i år endelig realisere boligdrømmen med en selvdesignet leilighet på Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Mina Taaje
Foto:
Mina Taaje
Dato:
23.11.2020

Rasmus Liahjell (20) sparte opp alt han fikk til konfirmasjonen, og kunne i år endelig realisere boligdrømmen med en selvdesignet leilighet på Vervet.

– Det er den nyeste, og det kommer til å bli den kuleste og hippeste bydelen i byen. Det blir som Tromsøs Aker Brygge.

20-åringen begynte i høst på økonomistudiet ved UiT, og kan flytte inn i den nye leiligheten om knappe to år – før han er ferdig med en bachelorgrad.

– Jeg ser på meg selv som en sosial type, fortsetter han.

– Jeg liker å være ute, å være blant folk og med venner, men samtidig er jeg en sånn fyr som liker å trekke meg litt tilbake og vite at jeg kan sitte litt i fred. Men igjen, hvis jeg har noen gode venner som sier at de er på byen, så kan jeg være der og drikke kaffe eller ta en øl på tre minutter ettersom jeg allerede bor her.

Et foodie-verdig kjøkken

Den ferske studenten er også glad i å lage mat, og har designet leiligheten og kjøkkenet for å kunne utnytte hver eneste kvadratmeter.

– Jeg liker å ha det gøy, spise bra og leve livet, sier Rasmus.

Med en gang han fikk se en livemodell av kjøkkenet og fikk vite at han kunne gjøre om leiligheten slik han ville, fant han frem en tegnebok og tegnet hele leiligheten i et 3D-program. Her tegnet han inn hvordan rommene skulle se ut og hva slags møblement han skulle ha.

– Jeg skal bo her, og jeg skal bo her en god stund. Da vil jeg at det skal være akkurat sånn som jeg vil at det skal være.
– Jeg husker veldig godt at jeg tok bussen over brua til skolen hver dag i over tre år. Da pleide jeg å kikke over og se de gradvise endringene dag til dag.

Lever livet på havet

Utenom god mat og studentlivet er Rasmus også glad i livet til sjøs. 20-åringen jobber med å fullføre båtførerprøven, og drømmer om egen båt som kan ligge til kai ved de kommende bryggene på Vervet.

– Jeg er veldig interessert i båt, og familien min har både båt og vannscooter på hytta. Du skal ikke se bort fra at jeg skal ha båt her selv, forteller Rasmus og drømmer seg bort i havna.

Leilighetens plassering er veldig fin. Den ligger på skrå, så han får utsikt over hele havnebassenget og båtene fra stua, og fra soverommet kan han se rett sørover.

– Tenk deg å våkne til utsikten utover sundet og båtene om morgenen!
Rasmus foran byggeplassen hvor den nye leiligheten hans snart skal stå.

Fulgte med på utviklingen tidlig

– Jeg husker veldig godt da jeg tok bussen over brua til skolen hver dag i over tre år. Da pleide jeg å kikke ned på Vervet og se de gradvise endringene fra dag til dag, sier 20-åringen.

Allerede mens han satt på skolebussen hadde Rasmus begynt å spare til sin første bolig, med konfirmasjonspengene han fikk som 15-åring som grunnlag.

– Man trenger dem ikke der og da. Storesøsteren min kjøpte leilighet på Workinntoppen da det var helt nytt, så jeg ble inspirert av henne. Foreldrene mine har hjulpet hele søskenflokken med førstegangskjøpet av bolig, men det har hjulpet på å være flink til å spare, sier han.

Sparingen lønte seg, og som 22-åring kan han flytte inn i sin egen leilighet på Vervet.

Lær mer om den nye bydelen her.

En illustrasjon av det ferdigstilte Vervet – med Rasmus' leilighet i bygningene i front.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.