Ina Elisabeth (33) fikk hjemlengsel – nå stråler hun på Vervet

Ina Elisabeth ble fristet av Høst Frisørs nysatsning på Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
30.11.2022

Ina Elisabeth ble fristet av Høst Frisørs nysatsning på Vervet.

– Vi er en veldig sammensveiset gjeng, sier Ina Elisabeth Johannessen.  

Vi møter den smilende 33-åringen i de splitter nye lokalene til Høst Frisør på Vervet. Kollegaene hennes er i full gang med juleklippen for sine kunder, mens hun byr fotografen og skribenten på en kopp nykokt kaffe fra lunsjrommet.

– Jeg var innom to uker før vi flyttet inn, og fant umiddelbart min plass. Her har jeg utsikt over fjorden og havet. Det har vært ei fin mørketid så langt med masse fint lys som skaper atmosfære, sier hun – og ser gjennom de store fasadevinduene som er vender ut mot sundet.

Høst Frisør har fått splitter nye lokaler langs kaipromenaden på Vervet.
– Jeg var innom to uker før vi flyttet inn, og fant umiddelbart min plass.

Savnet hjembyen

Etter seks år i salongen til Høst Frisør i Storgata, forsøkte hun nylig lykken i hovedstaden.

– Man kommer til et punkt hvor man har lyst til å prøve ut noe nytt. Jeg kom inn på en sminkeskole, leide ut leiligheten min i Tromsø, og bodde der i Oslo i seks måneder. Men jeg kjente at jeg savnet Tromsø, forteller Ina Elisabeth.

Dermed satte hun seg på flyet og returnerte tilbake til hjembyen. Med seg i bagasjen tok hun utdannelsen, som etter all sannsynlighet vil komme til sin rett i den nye salongen på Vervet.

– Linn (daglig leder) fristet meg med jobb her i salongen på Vervet, og jeg synes det hørtes spennende ut med utvidelse. Sminkedelen er også noe vi skal begynne med når vi har fått landet litt. Det vil bli et tilbud for bryllup og spesielle anledninger etter hvert, sier frisøren.

Ina Elisabeth savnet Tromsø. Nå jobber hun på Høst Frisør på Vervet.

Overrasket over Vervet

Hun påpeker at hun har stortrivdes i salongen i Storgata gjennom årenes løp, hvor hun også bare bor et steinkast unna.

– Nå har jeg litt lengre vei til jobb, men det går helt fint, smiler hun.

Med trendy tatoveringer langs armene er det lett å forstå at vi møter en urban sjel.

– Jeg forsøker å få med meg så mye som mulig av kulturlivet i byen, og er glad i konserter og kafé. Samtidig har jeg blitt veldig hjemmekjær i leiligheten min på Minuttet, og beveger meg generelt lite utenfor bomringen, ler hun.  

Da hun besøkte Vervet i sommer ble hun overrasket over hvor raskt utviklingen hadde skutt fart.

– I begynnelsen visste jeg ikke hva jeg skulle forvente. Ny bydel? Hvordan går det an? Det var først i juli i sommer da jeg vandret i området jeg virkelig fikk sett endringen, og jeg ble veldig positivt overrasket. Hvordan alt er sammensatt av farger og hører sammen. Det virker veldig gjennomtenkt.

Nå spiller hun selv en viktig rolle i et mangfoldig tilbud langs gateplan i bydelen, som har ambisjoner om å være en naturlig møteplass både for beboere, byens befolkning og tilreisende.

– Det er blitt veldig bra her allerede, og vi er derfor spent på fortsettelsen, smiler hun.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.