Sumo-gründeren: – Vi ville skape en eksepsjonell restaurant

Simon Simonnæs og resten av Sumo-gjengen har åpnet dørene på sitt nye flaggskip i Nordens Paris.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Kjell-Petter Hetland
Dato:
21.10.2022

Simon Simonnæs og resten av Sumo-gjengen har åpnet dørene på sitt nye flaggskip i Nordens Paris.

– Sumo er et lekent asian fusion-konsept. Det betyr at vi tilpasser den asiatiske maten til vår verdensdel og landet bor i, sier Sumo-gründeren Simon Simonnæs.

Han har nå tatt med seg den populære restaurantkjeden til Nordens Paris og Vervet. Langs kaipromenaden har man skapt en av de flotteste restaurantene som noen gang har vært i Tromsø.

– Beliggenheten er helt eksepsjonell, utsikten er helt eksepsjonell, og derfor har vi prøvd å gjøre stas på den muligheten med å bygge det vi mener er en eksepsjonell restaurant, forteller Simonnæs.
Sumo serverer asian fusion-mat.
– Du kan komme hit pyntet, du kan komme hit i en bursdag – og du kan komme hit på en Tinder-date

Lokal restaurantsjef

Dørene til Sumo er nå åpnet, og de første kveldene gikk over all forventning.

– Jeg vil nesten kalle det litt surrealistisk. Det er en milepæl for meg i livet å oppnå noe som dette. Å være med og åpne en så velkjent restaurantkjede i Tromsø, som har et så unikt konsept og kultur, sier restaurantsjef Fredrick Moldenæs.

Med rak rygg og tydelig yrkesstolthet tok han i mot de første gjestene denne uka.

– Det har en spesiell plass i hjertet mitt som gjør at jeg har lyst til å utvikle meg videre også, sier Moldenæs.

Restaurantsjef Fredrick Moldenæs.

«Come as you are»

Det sang legendariske Nirvana tidlig på 90-tallet.

Samme filosofi gjelder i aller høyeste grad også på Sumo i 2022.

– Du kan komme hit pyntet, du kan komme hit i en bursdag – og du kan komme hit på en Tinder-date. Men du kan også komme rett fra jobb eller rett fra trening. Sumo er rett og slett for alle, sier Simon Simonnæs.
Finn Axel Rasmussen i Sumo.

Detaljnivå uten sidestykke

Eiendomssjef i Totaleiendom, Ørjan Ånesen, er stolt over resultatet.

– Dette har vært det som har vært det mest utfordrende samt det mest lærerike i byggeperioden. Både vi og Pilar Entreprenør har virkelig fått kjenne på det ekstreme detaljnivået som skal til for å bygge en restaurant som dette og det håper jeg virkelig at de som besøker Sumo får erfare. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, det være seg lysstyring, lyd av sildrende vann på toalettet, rampe opp mot et vannfall, nedsenkede bord i gulvet, spesialdesignede møbler skreddersydd for lokalet, pluss veldig mye som allmennheten aldri vil se som skjuler seg i gulv og vegger. Her må jeg få fremheve Pilar Entreprenør, Sumo og ikke minst Håvard og Vegard fra Vervet som har gjort en helt enestående jobb med å få alt sydd sammen til det produktet det fremstår som i dag – noe helt eksepsjonelt i Tromsø, sier Ørjan Ånesen.

– Huseier har vært kjempepositiv og til stor hjelp fordi de er så visjonære. Man har følt seg ønsket og at man er blitt forstått i at vi ønsker å tilføre noe, sier Sumo-gründeren Simon Simonnæs.

Som nå har tilført Tromsø en eksepsjonell restaurant med internasjonalt snitt.

– Dette er virkelig et godt supplement til Vervet, men ikke minst Tromsø og vi kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan det nå har blitt, sier Ørjan Ånesen.

God stemning på Sumo.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.