Stein for stein på Vervet

Brosteinene ved slippen er nå lagt, og mesterbedriften A. Markussen AS har hatt ansvaret for arbeidet. Bli bedre kjent med de usynlige heltene på Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
David Jensen
Dato:
24.11.2021

Brosteinene ved slippen er nå lagt, og mesterbedriften A. Markussen AS har hatt ansvaret for arbeidet. Bli bedre kjent med de usynlige heltene på Vervet.

– Det er viktig med godt samarbeid mellom våre medarbeidere og prosjektlederne. Vi tror det er dette samspillet som gir gode resultater, og siden den første steinen ble lagt på Vervet har vi hatt tett dialog med utbyggerne og landskapsarkitektene, sier avdelingsleder (Tromsø) Ronny Jørgensen i A. Markussen AS.

Stein, hammer, linjer, mennesker – presisjon. Detaljene er viktig i den nye bydelen.

A. Markussen AS har ansvar for utomhusanlegg med mer. De skal sørge for at de om lag 750 kvadratmeterne med fellesareal følger Vervets visjon om å føre fortiden inn i framtiden – deres oppgave er å sette det ut i livet. Det er med andre ord de som skal skape stemningen når du en gang i framtiden går langs den ferdigstilte kaipromenaden eller sitter på en av de mange restaurantene og ser ut over Tromsøsundet.

– Prosjektet har en tydelig profil, og dette kommer veldig godt fram gjennom samarbeidet vi har med de involverte partene. Det er inspirerende å være en del av et så helhetlig prosjekt. Byggherren er bevisst på utearealets verdi, og deres holdning smitter over på oss. I tillegg går ikke kommunikasjonen bare én vei. Dette er et kreativt prosjekt hvor dialogen mellom oss og landskapsarkitektene har vært og er viktig. Dette skaper gode rammer for et godt sluttprodukt, forteller Jørgensen.

– Arbeiderne er essensielle.

Setter preg på Tromsø

A. Markussen AS er Nord-Norges ledende mesterbedrift innen anleggsgartnerfaget. Dersom du har vandret gjennom Tromsø sentrum, har du garantert gått i deres fotspor. På sin liste over utført arbeid kan man lese at de blant annet har jobbet med utearealer i Storgata, på Strandtorget, i Wi-To-kvartalet samt ved Clarion Hotel The Edge og Maskinverkstedet på Vervet. Dette er bare et lite utvalg av uteområder mesterbedriften har ferdigstilt i Nord-Norge gjennom de 43 årene de har vært i drift. Bedriften ble stiftet i 1978, og har bidratt til kreativ utvikling av private og offentlige utearealer i Nord-Norge siden den gang.

– I 2021 har vi utført arbeid fra Kabelvåg i sør til Tromsø i nord, og er opptatt av å skreddersy prosjekter for våre kunder. Dette innebærer også at våre opptil 50 ansatte er tilfredse og behersker arbeidet. Det er de som utfører det, og de er essensielle i et såpass komplisert prosjekt som Vervet, med mange detaljer og ulike materialer, presiserer avdelingslederen.

Status

– Hvordan har arbeidet gått foreløpig?

– Så langt er vi godt fornøyd med det som er levert. Det har vært spennende, men også noe krevende å bli kjent med prosjektet i oppstartsfasen og forventningene som byggherren har til kvalitet og utførelse av detaljer. For det er mange detaljer, blant annet marine elementer, helhetlige sammenhenger og forståelsen av hvilken atmosfære vi sammen skal forsøke å skape. Selv om det har vært krevende, har det også vært utrolig gøy, sier han.

Brosteinene på slippen. Ronny Jørgensen (også avbildet i hovedbildet) er fornøyd med resultatet.

Når er dere ferdig, og har dere en formening om resultatet?

– Våre arbeider på slipptorget og kaipromenaden vil stort sett bli ferdig til jul, beplantning og noe møblering tas til våren. Området vi arbeider med nå, tror og håper vi blir godt mottatt av de som skal benytte det, og vi tenker at det kan bli et meget bra uterom til allmenn benyttelse, sier Ronny Jørgensen avslutningsvis.

Den siste steinen er ennå ikke lagt – men med kompetansen som A. Markussen AS besitter, kan vi være relativt sikre på at uteområdet til den nye bydelen er i trygge hender.

Vervet, Byutvikling | Her legger de byens største puslespill - skal bli Tromsøs nye torg (nordlys.no)

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.