Satser på spennende aktiviteter på Vervet

Vervet Adventures satser med eget lokale på kaipromenaden, og vil gjøre Tromsø til helårsdestinasjon med havet som lekegrind.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Magnus Joki Arild
Dato:
8.3.2023

Vervet Adventures satser med eget lokale på kaipromenaden, og vil gjøre Tromsø til helårsdestinasjon med havet som lekegrind.

– Vi jakter et menneske som skal skape gnisten blant de ansatte og være en pådriver for å kunne selge aktiviteter og opplevelser. Både til beboerne på Vervet, Tromsøs befolkning, næringslivet og de tilreisende i byen, sier Morten Lund på Vervet.

Den nye rollen som daglig leder i Vervet Adventures lyses ut i disse dager, og vedkommende som får stillingen vil spille en nøkkelrolle i å endre Tromsø som turistby – for alltid.

Fram til nå har Tromsø vært internasjonalt kjent som en vinterdestinasjon blant turistene. På den nye flotte kaipromenaden på Vervet, etableres nå et ambisiøst opplevelsesselskap som vil gjøre Tromsø til en helårsdestinasjon. Med eventyrlige indre havn i sentrum som lekegrind, tror eierne Hermes, Norwegian Travel og Vervet på en ny vår.

Selskapet vil tilby spennende aktiviteter enten det er sommer, høst, vinter eller vår - både til havs og på land.

Her er den nye lekegrinda til Vervet Adventures.

– Det er det sjønære som tiltrekker oss, som gjør at vi ser en mulighet til å utvikle vår produktportefølje ytterligere. Her vil det legges til rette for kajakk, RIB, urbant havfiske med mer, sier Cecilie Nøstvik – daglig leder i Hermes II AS.

– Vi ser at vi utfyller hverandre godt i partnerskap. Selv om vi har flest aktiviteter på vinteren, trigges vi veldig av å skape helårsturisme. Det er utrolig viktig for Tromsø som destinasjon. Vervet Adventures vil være i front på å utvikle Tromsø som helårsdestinasjon, sier leder for bedriftsmarked i Norwegian Travel, Jacob Nørby.

Med beliggenheten langs kaipromenaden vil Vervet Adventures skape artig aktivitet for beboere og besøkende.

Aktiviteter for befolkningen

De siste årene har turismen eksplodert i Tromsø, og det samme har antall tilbydere av ulike turistrelaterte tjenester gjort.

Vervet Adventures-eierne er klar på at dette selskapet vil skille seg tydelig ut fra eksisterende selskaper, og vil ha et genuint fokus på at opplevelser for lokal befolkning og næringsliv, er vel så viktig som for de tilreisende.

Selv om havet blir viktig for selskapet, vil selskapet også tilby en rekke landbaserte aktiviteter - herunder sykkel, som eksempel.

– Det første utgangspunktet er å dekke behovet til Vervet med sine beboere og leietakere. En HUB for å styre alle disse aktivitetene det er lagt opp til; båtdeling, kajakkdeling, sykkeldeling og andre ting vil være aktuelt.

– I tillegg ønsker vi å være lavterskel tilbud for lokalbefolkningen og samtidig skreddersy opplevelser for næringslivet både nasjonalt og internasjonalt, sier trioen, og viser til at Nord-Norges største hotell som vil stå ferdig på Vervet i løpet av 2025.

Følgende drift er foreløpig tiltenkt selskapet:

• Salgspunkt for aktiviteter og opplevelser

• Skreddersøm av aktivitets- og opplevelsespakker

• Utleie av båter, kajakker og sykler

• Båt-, kajakk- og sykkeldeling for Vervets beboere

• Utleie av båtplasser i gjestehavn  

• Innsjekkingspunkt for utleieenheter

Slik blir det nye hotellet på Vervet.

Havet som lekegrind

Etter at kaipromenaden på Vervet åpenbarte seg, har flere påpekt at de føler man har tatt havet tilbake i Tromsø.

Vervet Adventures vil fortsette å ri på den bølgen.

I tillegg til at den topp moderne nye båthavna som etableres, med plass 290 båter, vil man bygge et havbadeanlegg med badstue, garderober, dusj og toalett. Begge anleggene vil bli beliggende i selve indrefileten av Tromsø havn, med ikonisk utsikt over byen og sundet.

– Beliggenheten er perfekt for den type aktivitet vi legger opp til.

Totalt skal det bygges 440 boliger på Vervet, i tillegg til all næringsvirksomhet på området.

– Jeg synes det er fantastisk. Området er blitt utrolig bra. Til tross for at det fortsatt er byggeaktivitet er området godt i bruk, og virkelig en tilførsel til Tromsø som hever byen, sier Cecilie Nøstvik.

– Veldig gjennomtenkt område. Masse kule detaljer, løsninger og en bydel som virkelig lagt til rette for framtiden, sier Jacob Nørby.

Når bydelen står ferdig, vil Vervet blant annet inneholde:

Nord-Norges største hotell, Scandic Vervet Hotell åpner 2025.

• Restauranter, bakeri, bryggeri og frisør på området.

• 440 boliger, innflytting er godt i gang.

• Båthavn sør for området med ca 293 båtplasser.  

• Havbadeanlegg med badstue, garderober, dusjer og toaletter.  

• Stort parkeringsanlegg med plass til ca. 250 biler.  

• Privat kai mot nord på ca 100 meter.  

• Nordsjetéen ligger rett utenfor Vervet og skal oppgraderes med ny båthavn.     

• Skansen, Vervets nærmeste nabo, er et spennende historisk sted helt fra Napoleons-krigene. Stedet er en godt besøkt attraksjon som stimulerer til at enda flere tar turen ned på Vervet.

Vervet Adventures-gjengen ser fram til sjøbaserte aktiviteter på Vervet.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.