Et historisk hotell på Vervet

Helt siden begynnelsen av utbyggingen på Vervet, har et nytt hotell på området stått sentralt i planene. Det var derfor en stor milepæl i dag når hotellets drivere Scandic Norge ved administrerende direktør Asle Prestegard og prosjektleder Espen Walle kunne presentere det man håper vil bli Nord-Norges nye storstue.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
28.4.2022

Helt siden begynnelsen av utbyggingen på Vervet, har et nytt hotell på området stått sentralt i planene. Det var derfor en stor milepæl i dag når hotellets drivere Scandic Norge ved administrerende direktør Asle Prestegard og prosjektleder Espen Walle kunne presentere det man håper vil bli Nord-Norges nye storstue.

Bygger videre på historien

Hotellet vil i likhet med resten av bydelen bygge videre på historien for området og være sterkt inspirert av fangst-, forsknings- og turistekspedisjonene til arktiske og antarktiske strøk på tidlig 1900-tall. Da Roald Amundsen planla sin velkjente ekspedisjon mot Nordvestpassasjen, kjøpte han jakten Gjøa i Tromsø, og ga skipsverftet i oppdrag å forsterke fartøyet. Verftets arbeid og innsats er behørig omtalt i boka «Nordvestpassasjen».

Illustrasjon av Vervet hotell

Denne rike historien vil gå som en rød tråd gjennom hotellet, og speiles i både materialvalg, farger, interiør og romnavn. Nord-Norge, Tromsø og bydelen vil altså få et toppmoderne hotell med historisk sus over seg.  

Nord-Norges nye storstue

Scandic Hotell Vervet vil strekke seg over 12 etasjer og utgjøre 16 500 kvadratmeter, og dermed bli Nord-Norges største hotell. Det vil komme 305 unike gjesterom, hvor om lag 40 vil bli suiter. Hotellet vil også ha konferansefasiliteter til å huse 350 personer for større anledninger.

Administrerende direktør Asle Prestegard presenterte stolt Scandics tredje hotell i Tromsø fra den felles takterrassen på Vervet med utsikt mot hvor hotellet skal bygges.

- Med dette fantastiske hotellet befester vi vår posisjon som ledende i Nord-Norge, og ikke minst i Tromsø. Vi har allerede to flotte hoteller i byen, og med dette nye tilskuddet blir tilbudet vårt fullkommen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

I tiende etasje er det planlagt «skybar» og restaurant, hvor kulinariske opplevelser vil rammes inn av en spektakulær panoramautsikt mot både nord, sør og øst. Det vil også etableres en stor og moderne takterrasse med mat- og drikkeservering.

Takterrasse blir det også på taket av femte plan. Her får hotellets gjester tilgang til en løpebane av tartan, petanque-bane, solsenger og nordlyskikkerter. Det vil også etableres en velværeavdeling med dampbad, sauna, kuldekulp og boblebad. På bakkeplan vil det være restaurant og frokostsal med uteservering på sørsiden.

- Jeg er svært motivert til å komme i gang med dette prosjektet og til å få være med på å utvikle den nye bydelen Vervet.

Mannen som skal styre det hele

Espen Walle er nytilsatt prosjektleder i Totaleiendom og skal sørge for at byggingen av det nye hotellet er godt ivaretatt fra begynnelse til slutt. Han er utdannet bygg- og anleggsingeniør kombinert med befalsutdanning ved Hærens Ingeniørhøgskole og ser fram til å ta fatt på oppgavene.

– Jeg er svært motivert til å komme i gang med dette prosjektet og til å få være med på å utvikle den nye bydelen Vervet. Kompleksiteten på dette prosjektet er høy, så det er viktig å ha gode rådgivere og ikke minst dyktige og erfarne entreprenører med på laget under både planleggingen og i utførelsen.

Espen har stor tro på at det nye hotellet vil ha mye å si for bydelen og for Tromsø generelt. Han peker på at behovet for å forbedre hotellkapasitet er stadig økende, og hotellet med denne plasseringen vil gi ekstra liv i nærmiljøet særlig for næringsaktørene som er en viktig del av den nye bydelen.

En komplett bydel

Sentralt i alle deler av utviklingen av Vervet har vært å skape en komplett og levende bydel. Hotellet er et viktig element i dette og et samlingspunkt som skal være til for både gjester og lokalbefolkningen.

Eiendomssjef Ørjan Ånesen hos Totaleiendom er glad for å kunne presentere det nye hotellet og Scandic Norge som driver av hotellet. Han beskriver det som den siste brikken i arbeidet med å gjøre Vervet til en komplett bydel.

– Vervet har vært en kjempesuksess til nå, og vi har lykkes med å skape god aktivitet i bydelen. Med etableringen av dette unike hotellet håper vi å ta ytterligere steg. Vi ønsker å gi noe tilbake til Tromsøs befolkning gjennom alt vi foretar oss her, og med det nye hotellet Scandic Vervet Tromsø vil vi få en enda mer levende bydel, sier Ånesen.
Eiendomssjef Ørjan Ånesen (venstre) sammen med Asle Prestegard og Wendel Holdener

Byggingen av hotellet på Vervet starter etter planen ved årsskiftet 2022/2023. Hotellet vil bli svanemerket, og som et av svært få hoteller sertifisert som BREEAM-NOR Excellent. BREEAM-NOR er Norges fremste miljøsertifisering for bygg. Hotellet tar sikte på å ønske de første gjestene velkommen til vintersesongen 2024/2025.

Velkommen.  

 

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.