For kjøkkensjefen på Maskinverkstedet er juleribba hellig

Robin Andreas Lindblom sjonglerer rollen som nybakt pappa og kjøkkensjef på Maskinverkstedet med begge beina godt plantet på jorda.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
1.12.2022

Robin Andreas Lindblom sjonglerer rollen som nybakt pappa og kjøkkensjef på Maskinverkstedet med begge beina godt plantet på jorda.

– En kollega ringte og tilbød meg jobb for snart ti år siden. Jeg takket ja uten å sjekke hvor Tromsø lå på kartet, ler Robin Andreas Lindblom.

Vi møter den nybakte pappaen i mesaninen på Maskinverkstedet. Denne onsdagen har han fri, og har nettopp levert datteren Klara (1) i barnehagen. Han er staselig antrukket og er tydelig stolt over sin nye rolle.

– Klara har akkurat fylt ett år og det er interessant å kombinere papparollen med restaurantjobben. Heldigvis er det fleksibelt og man kan ha fri i midten av uka. Stresset med å få ungen tidlig i barnehagen er ikke noe problem for meg. Det er litt «småbarns-hack» å jobbe med bransjen, smiler Robin.

Selv om det var en byggeplass her tidligere, så har det alltid kommet folk hit – fra hele verden.

«Mr. Maskinverkstedet»  

Den svenske kjøkkensjefen har jobbet på Maskinverkstedet siden oppstarten i januar 2020.

– Vi har klart å bygge opp et bra team både i restauranten og på kjøkkenet. Jeg husker vi satt på Totaleiendom-kontoret og spilte inn løsninger til byggherren. Tida går fort, forteller han.

Restaurantsjef Amanda serverer den velkjente fiskegraten.

Maskinverkstedet fra 1911 har blitt selve symbolet på den omfattende transformasjonen som har skjedd på Vervet. Fra Tromsøs første industriarbeidsplass til en moderne bydel med masse boliger og spennende næringsareal.  

– Det har blitt veldig fint. I oppstarten var det en grusplass. Det var kun vi og Cortenbygget som så på hverandre. Selv om det var en byggeplass her tidligere, så har det alltid kommet folk hit – fra hele verden. Nå er det blitt helt fantastisk her. Lyssettingen. Gamle elementer med kobber og rust. Det er supervakkert, sier han.

Robin nyter fridagen sin. Her i dialog med en kollega.

Slik lykkes du med juleribba

Selv om arbeidshverdagen består av kokkelering, beskriver han seg selv som en hjemmekjær mann som trives på kjøkkenet på privaten også.

– Det er mye matlaging hjemme. Vi er opptatt av hun lille skal spise ordentlig mat. Gjerne maten vi spiser også, riktig nok med litt mindre salt. Fra hun ble født har vi sittet samlet og spist, og det trives vi med, forteller han.

Du kan føle engasjementet til Robin når vi spør om juleribba. Det er åpenbart et ømfintlig tema.

– Jeg finpusser mye på ribba, og blir ofte frustrert over oppskriftene bakpå pakningene. Man bør ikke bruke grillfunksjonen på ribba. Det er den letteste måten å svi den på. Du får sprø svor, ja, men den blir brent også. Skru av grillfunksjonen og erstatt den med 200 graders varmluft-funksjon. Ingen mulighet for at den blir brent, og jevnt poppet svor, anbefaler han.

– Hva med tilbehøret?

– Rødkål med fiken og portvin – og mye tørka frukt. Det er mye fett i ribba så du trenger sødme for balansen sin del. Jeg er veldig glad i gulløyepotet. Koke dem og deretter knuser du dem litt. Ha på litt smør og inn i ovnen. Da blir poteten litt artigere, smiler den begavede kjøkkensjefen.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.