– Vi ser på Tromsø som en av de hotteste destinasjonene

Velkjente Bjørvika Apartments etablerer seg i Nordbyen når de nå overtar utleie av Cortenbygget.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Gabriel Hofstra
Dato:
12.2.2021

Velkjente Bjørvika Apartments etablerer seg i Nordbyen når de nå overtar utleie av Cortenbygget.

– Det er så deilig utsikt – denne kommer jeg til å savne i Oslo.

Etter oppstarten i 2009 har Bjørvika Apartments etablert seg som en betydelig aktør på utleiemarkedet i Norge med leiligheter i Oslo, Bergen og Trondheim. Nå står Tromsø for tur, og selskapet har inngått et samarbeid med Totaleiendom om å leie ut leilighetene i Cortenbygget på Vervet.

– Vi ser på Tromsø som en av de hotteste destinasjonene fremover, og det har trenden i antall bookinger og belegg de siste årene vist oss. Tromsø er en av Norges vakreste byer, med sjø, fjell og natur tett på. De siste fem årene har Tromsø blitt et av de mest populære reisemålene for utenlandske turister, med midnattssol, nordlyset, hvalsafari, fjelltopper og flotte turer å tilby, sier forretningsutvikler i Bjørvika Apartments, Martin S. Mjørud.

– Visjonen for området var noe vi virkelig ble trigget av og en reise vi ønsket å være med på.

Forretningsreiser og turister

Selskapet leier ut fullt utstyrte leiligheter til forretningsreisende og turister. Mange små og store selskaper i Norge benytter deres tjenester når de har behov for å innkvartere sine ansatte for noen uker eller måneder av gangen.

– Vi er sikre på at Tromsø igjen kommer til å være den mest populære byen i Norge å reise til etter at samfunnet har normalisert seg, og da er det naturlig for oss at Tromsø blir den neste byen vi er til stede i.

Cortenbygget ligger helt mot vest på Vervet-tomta, som nå er under utvikling.

– Vervet er noe helt spesielt i Tromsø. Visjonen for området var noe vi virkelig ble trigget av og en reise vi ønsket å være med på. Når vi nå valgte Tromsø som vår neste by å operere i, så var valget lett etter at vi så planene for denne bydelen. Det blir en herlig promenade, flotte restauranter, eksklusive butikker og leiligheter som våre gjester kan nyte godt av, sier Mjørud.

– Visjonen for området var noe vi virkelig ble trigget av og en reise vi ønsket å være med på.

Les mer om Tromsøs nye bydel her.

Skape et hjem

Han mener Cortenbygget passer godt inn i profilen til Bjørvika Apartments.

– Selve Cortenbygget var allerede etablert da vi inngikk avtale med Totaleiendom. Corten hadde en meget god planløsning med romslige leiligheter, høy standard og gjennomtenkt interiør. Det viktigste for oss er at vi ønsker å skape et hjem for de reisende, og vi så at Corten kunne tilby dette til våre gjester.

– Hvordan er utleiemarkedet nå?

– Utleiemarkedet nå er ikke i nærheten av hva det var tidligere, og belegget er et godt stykke unna normalen. Vi har samtidig fått en god start med flere bookinger i Cortenbygget, så selv midt i en pandemi viser Tromsø og Vervet at potensialet er stort.

Han er innstilt på at Nordbyen blir med hjem i bagasjen når gjestene forlater Vervet.

– Vi skal sørge for at det ikke bare er reisen og aktivitetene i Tromsø som blir opplevelsen for de besøkende – også Cortenbygget og Vervet skal være en del av opplevelsen de tar med seg hjem. Her er vi godt i gang med tiltak som skal sørge for en best mulig reise for våre besøkende, sier Martin S. Mjørud.

I øyeblikket bor Bjørvika Apartments-duoen Henrik Kass og Kseniia Kyselova på Cortenbygget for å få følelsen med produktet og byen.

– Det er kjempefint å bo her. Det er en så deilig utsikt, den kommer jeg til å savne i Oslo. Vi ser at det er en veldig stort potensial her, sier Henrik Kass.

Duoen skal totalt bo fire uker i Cortenbygget på Vervet.

– Vi skal bli kjent med produktet og området, samtidig som vi skal få en del ting på plass. Finne de riktige ansatte og lage avtaler. Vi får også tid til å nyte Tromsø litt, smiler duoen.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.