Ny måte å tenke bolig på: Slik blir Gjøa på Vervet

Endelig kommer det helt nye leiligheter i Tromsø sentrum – hvor du kan velge din personlige stil!

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
David Jensen
Dato:
21.4.2021

Endelig kommer det helt nye leiligheter i Tromsø sentrum – hvor du kan velge din personlige stil!

Denne våren lanseres 30 nye leiligheter i Gjøa på Vervet, det nyeste byggetrinnet i Tromsøs nye sentrumsbydel.

Her kan man velge mellom store 2-romsleiligheter og smarte 3-romsleiligheter med unike løsninger. Alle med sørvendte terrasser/balkonger. Dersom du trenger flere soverom til venner og familie som kommer på besøk og overnatting, løser du dette elegant ved å leie en eller flere av de fem hyblene i fellesarealet på området. Alle har også nær tilgang til en felles takterrasse vendt mot sørvest.

Når leilighetene designes kan man velge mellom urban, elegant og nordisk, basert på hvilken stil som passer deg best. Prisen vil påvirkes av hvilken stil du velger.

2-romsleilighet i urban stil. Illustrasjonsbilde - avvik kan forekomme.

2-romsleilighetene er på 42 kvadratmeter og prises fra 2.990.000,-, mens 3-romsleilighetene på 49 kvadratmeter fra 3.650.000,-.

– Om du er ung, moden, godt voksen, singel, pendler, par, pensjonist eller student – er det en leilighet her, som passer for deg, sier Wenche Odden Kvamme i EiendomsMegler 1 Nord-Norge.

Wenche Odden Kvamme og Dag Little i EiendomsMegler 1 Nord-Norge.

Hjemmekontor kommet for å bli

Leilighetene skreddersys etter framtidens behov. I praksis innebærer det veldig fleksible løsninger, hvor det blant annet er lagt opp til skillevegger fra gulv til tak, som gjør at man kan benytte en del av arealet enten som en forlengelse av stuen, et soverom eller hjemmekontor – som har fått mye oppmerksomhet det siste året.

– Vi merker at kundene våre ønsker et ekstra rom eller mulighet til å innrede deler av boligen til hjemmekontor. Dette er en trend jeg tror blir å vedvare også etter pandemien som nå endelig går mot slutten, forklarer Wenche Odden Kvamme.

Hjemmekontor-løsning i elegant stil. Illustrasjonsbilde - avvik kan forekomme.

Smart, grønt og urbant

I gårdsrommet på Vervet bygges det fellesbygg med hele 750 kvadratmeter sosialt fellesareal og barnehage. Grøntarealene mellom byggene blir hele bydelens «hage» og aktivitetsområde.

– Inne i fellesarealet finner du blant annet smørebu for ski, sykkelverksted, treningsrom på 250 kvadratmeter, fem hybler til disposisjon, et lite bibliotek og fullt utstyrt selskapslokale med plass til 50 mennesker. Det er også flere andre rom som skal benyttes av beboerne. Her kan man ha spillekvelder, syklubb, møter og andre sosiale aktiviteter. Det vil også være et hobbyrom med verktøy, sier Vibeke Pedersen i Totaleiendom – som utvikler prosjektet.

Fellesarealene på Vervet blir bydelens sosiale møteplass.

Moderne boform

Vervet skal bli en urban og spennende bydel med totalt 440 nye boliger og være hjemmet til rundt 1000 mennesker.

Delingsøkonomi-fenomenet har spredt seg globalt i en voldsom fart de siste årene, og har siden starten av Vervet-utbyggingen vært et veldig viktig moment.  

– Det blir bil-, båt- og sykkeldeling samt kajakkutleie med mer. For å ta i bruk alle fordelene i nærmiljøet og fellesarealene vil det bli utviklet en egen app for bydelen, forklarer Pedersen.

Sebastian Henriksen (24) og Emma Olsen (22) er blant de som lar seg begeistre over tilbudet på Vervet.  

– Det som er viktig for oss når vi skal velge bolig er egentlig fasilitetene rundt. Det var mange boliger å velge mellom, men det er jo det tilbudet i hverdagslivet som er attraktivt, og som er spesielt her. Med fellesarealene, uterommene, bakeriet, restauranter, nærheten til sentrum og sjøen. Det blir veldig bra, sier Sebastian Henriksen (24).  

Emma Olsen (22) og Sebastian Henriksen (24) lar seg begeistre over utviklingen på Vervet.

Restaurant-mekka

Med sin beliggenhet nord i Tromsø sentrum har Vervet ikoniske Ishavskatedralen, Tromsøbrua, Skansen og naturligvis sentrum som noen av de nærmeste naboene.

I bydelen vil det pulsere med flere kaféer, restauranter, butikker, bakeri, og Nord-Norges største hotell.

Allerede har Maskinverkstedet og Vervet Bakeri etablert seg i Nordbyens urbane atmosfære.

Maskinverkstedet har levd opp til forventningene som «Vervets hjerte».

Sumo med sitt «asian fusion»-konsept, vinbar, Bryggeri 13 skal også alle flytte inn langs kaipromenaden som er vendt på sør, og nylig formidlet den populære tapasrestauranten Delicatessen at de blir det neste tilskuddet i «Vervet-familien».

– Det er tydelig at prosessen på Vervet er gjennomtenkt. Jeg er imponert over hvor raskt et så stort prosjekt reiser seg. Det blir en forlengelse av sentrum, hvor det skapes en forbindelse mellom det nye og den gamle historien fra skipsverftet som bevares, sier Emma Olsen (22), som til daglig studerer arkitektur i Trondheim.

– Utviklingen er rett og slett utrolig spennende, og jeg tror det kommer til å gi Tromsø en helt ny puls. Fasilitetene rundt gir bydelen nye dimensjoner. I tillegg er det mange boliger som egentlig tilbyr noe for alle, sier Sebastian Henriksen.

De første 30 boligene i Gjøa legges ut for salg våren 2021, og det planlegges klar for innflytting i 2024 / 2025.

Her kan du lese mer om Gjøa.

Dersom du er interessert i prosjektet kan du registrere deg som interessent nedenfor for å få tilsendt prospekt og mer informasjon når det foreligger.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.