Delicatessen skrev historie: Innviet kaipromenaden på Vervet

Den spanske tapasrestauranten Delicatessen har endelig kommet til Vervet. Bli med og se hvordan prøveåpningen gikk for seg!

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
4.6.2022

Den spanske tapasrestauranten Delicatessen har endelig kommet til Vervet. Bli med og se hvordan prøveåpningen gikk for seg!

– Tenk, for et halvt år siden sto vi her – på betongen. Nå har vi klart det. Vi har vært med på fødselen til Delicatessen på Vervet, og hele prosessen har vært svært spennende. Det er våre lokaler, vår atmosfære, vår kunst, og ikke minst vår mat. Endelig kan vi dele det med alle i Tromsø, sier medeier av Delicatessen, Erik Tronbøl.
De stolte eierne av Delicatessen. Fra venstre: Erik Tronbøl, Jan Ivar Sørensen og Rodrigo Belda.

Med det er Delicatessen den første restauranten som har åpnet på Vervets kaipromenade. Og i kjent Delicatessen-stil svever små tapastallerkener mellom hodene til sultne Tromsø-folk.

Pimientos de Pádron, manchego, røde viner, Ibérico-kjøtt – et tradisjonsrikt kjøtt med en nøtteaktig smak – alt medeier Rodrigo Belda beskrev til Innsiden for vel et halvt år siden (les mer om Delicatessens vei til vervet her). Det åpne kjøkkenet gjør også at lidenskapen fra det spanske kjøkkenet siver over til bordene i lokalet.

En av kokkene overleverer mat til servitørene – konsentrasjon.

– Det har vært så utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger.

Rørt

Vi føler på stemningen, og Middelhavets dufter fyller rommet. Ved inngangen står den nye restaurantsjefen, Marion Helen Olsen. Hun har fått æren av å styre skuta, og sammen med sin strålende besetning har hun dekket til fest.

– Hvordan er det å endelig åpne dørene til Delicatessen på Vervet?

– Åhh, det har vært herlig. Vi har virkelig jobbet på spreng for å få alt klart, og vi greide det!
Ei lykkelig Marion møter deg i døren på Delicatessen ved Vervets nye kaipromenade.

– Du virker litt rørt.

– Ja, jeg er det. Det har vært så utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger. Folket snakker varmt om maten og de elsker de nye lokalene. Kaipromenaden på Vervet er virkelig en fantastisk lokasjon – se på den utsikten! sier den entusiastiske restaurantsjefen på Vervets spanske nisjerestaurant.

Vi måtte smake

Den ferske restaurantsjefen har rett. Fjellene i horisonten stryker himmelen mens Tromsøs indre havn smiler til deg fra vindusplass – et nytt perspektiv på byen. Det er forfriskende, og maten, ja vi måtte smake. Maten var nydelig og levde opp til Rodrigo Beldas utsagn i september: «Vi er et lite stykke Spania i Norge!» Det er de virkelig. Her er tre bord og tre ord om maten fra de øvrige gjestene.

Tre bord – tre ord

Bord 1

Balansertharmoniskuformelt

Bord 2

Variertspennende – nye perspektiver

Bord 3

Levendesolrikkomfortabel
Et knippe kokker som venter på deg.

– Sees vi på Delicatessen på Vervet?

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.