Tror Vervet blir banebrytende for Tromsø

– Utviklingen er rett og slett utrolig spennende, og vi tror det kommer til å gi Tromsø en helt ny puls, sier Sebastian (24) og Emma (22).

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
David Jensen
Dato:
30.3.2021

– Utviklingen er rett og slett utrolig spennende, og vi tror det kommer til å gi Tromsø en helt ny puls, sier Sebastian (24) og Emma (22).

– Det er jo veldig artig å komme hjem til Tromsø og se at ting skjer. Det bygges, og utviklingen er synlig fra gang til gang. Ikke minst er det nye steder å besøke, alt fra bakerier til spisesteder. Vi vet også at vi har flere ting i vente.

Det sier arkitektstudenten Emma Olsen. 22-åringen studerer ved NTNU i Trondheim, og nyter bypåsken hjemme i Tromsø. Emma går første året på arkitektur. Hun valgte studiet fordi hun liker å være kreativ og er glad i å skape. På Vervet lar hun seg fascinere av hvordan historien er vevd inn i utviklingen som skjer i dag.

– Det er tydelig at prosessen på Vervet er gjennomtenkt. Jeg er imponert over hvor raskt et så stort prosjekt reiser seg. Det blir en forlengelse av sentrum, hvor det skapes en forbindelse mellom det nye og den gamle historien som bevares. Jeg mener at både utsynet og innsynet er fortsatt her. Vi ser brua, men også den ikoniske Ishavskatedralen på fastlandet. Det er veldig fint, sier tromsøjenta.

Her kan du lese mer om den nye bydelen Vervet.

Emma Olsen (22) studerer arkitektur og lar seg begeistre over utviklingen på Vervet.

En spennende utvikling

Denne fredagen spiser hun middag på Maskinverkstedet sammen med Sebastian Henriksen. Han har gjennom hele sitt voksne liv vært engasjert i samfunnet og utviklingen i byen sin, både gjennom sitt politiske virke og en rekke styreverv. I dag jobber han som rådgiver for Næringsforeningen for Tromsøregionen.

– Utviklingen er rett og slett utrolig spennende, og jeg tror det kommer til å gi Tromsø en helt ny puls. Fasilitetene rundt gir bydelen nye dimensjoner. I tillegg er det mange boliger som egentlig tilbyr noe for alle, sier Sebastian Henriksen.

Sebastian Henriksen mener Vervet blir en bydel for alle.
– Vervet blir det nye hjertet i Tromsø.

En bydel for alle

Han peker spesielt på at bydelen vil knytte sammen folk på tvers av generasjoner.

– Jeg tror dette blir et nytt hjerte i Tromsø. Det blir en plass for alle, både unge folk som meg og Emma, de eldre aldersgruppene og ikke minst de som er midt i livet og vil bo urbant, sier Henriksen.

På Vervet bygges det 440 nye boliger og totalt rundt 20 000 kvadratmeter næringsareal. 1000 nye mennesker vil bo i den nye bydelen når den er ferdigstilt.

Tilskuddet til sentrum blir betydelig.

– Sentrum har alltid vært et sosialt møtepunkt. Det er mange hyggelige kafeer og restauranter, og når dette er ferdig blir det enda flere muligheter i sentrum, sier Emma.

Nå lanseres Gjøa - det nyeste salgstrinnet på Vervet.  

«Gjøa» lanseres

Det neste salgstrinnet på Vervet har fått navnet «Gjøa», oppkalt etter det første skipet som på begynnelsen av 1900-tallet seilte gjennom Nordvestpassasjen under ledelse av Roald Amundsen.

Først ut er det sju etasjer høye bygg K, som består av 30 smarte to- og treromsleiligheter. Boligene leveres med fleksible løsninger og mulighet for sammenslåing til større leiligheter.

Urbane og smarte leiligheter i Gjøa.

– Hva er viktig for dere når dere velger bolig?

– Det er jo nettopp de hverdagslige tilbudene som er attraktive. Det er mange boliger på markedet, men tilbudet her er allsidig. Med restauranter, bakerier, nærhet til sentrum, nærhet til havet – Vervet har det meste, sier Sebastian Henriksen.

I gårdsrommet på Vervet bygges det fellesbygg med hele 750 m2 sosialt fellesareal og barnehage. Inne i fellesarealet blir det blant annet smørebu for ski, sykkelverksted, treningsrom, fem hybler til disposisjon, et lite bibliotek og fullt utstyrt selskapslokale med plass til 50 mennesker. Grøntarealet utenfor blir hele bydelens «hage» og aktivitetsområde.

Fellesområdene på Vervet.

I tillegg satses det på delingsøkonomi. Det blir bil-, båt- og sykkeldeling samt kajakkutleie med mer. For å ta i bruk alle fordelene i nærmiljøet og fellesarealene vil det bli utviklet en egen app for bydelen.

– Tenk på fasilitetene! Per nå er vi i en global pandemi, men når jeg ser på det som blir skapt, tenker jeg at dette blir fenomenalt etter covid-19. Her kan vi fylle opp med konserter og kulturelle begivenheter. Fylle opp med liv – og ha det artig sammen!

– Er dere kjærester, da?

– Nei, smiler Emma kontant.

– Hva, har du lurt meg? Vi skal jo kjøpe leilighet sammen, ler Sebastian.

Her kan du lese mer om det nye salgstrinnet Gjøa.

3D-visualiseringene som er brukt i denne artikkelen er kun ment som illustrasjon, og avvik kan forekomme.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.