Sumo restaurant – skal skape teaterstemning på Vervet

– Å bygge restaurant er på mange måter som å lage et teater, og vi ønsker å legge til rette for at folk skal få mer enn bare mat. Det skal være en opplevelse å besøke oss, sier Finn Axel Rasmussen fra Sumo.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
18.8.2021

– Å bygge restaurant er på mange måter som å lage et teater, og vi ønsker å legge til rette for at folk skal få mer enn bare mat. Det skal være en opplevelse å besøke oss, sier Finn Axel Rasmussen fra Sumo.

Rasmussen og prosjektleder Frank Klaveness er i disse dager i Tromsø på befaring for å undersøke de nye lokalene, samt planlegge detaljene rundt etableringen av den nye Sumo-restauranten som kommer ved kaipromenaden på Vervet.

Sumo-representant Finn Axel Rasmussen (til høyre) og Frank Klaveness (til venstre) prosjektleder for Sumo koser seg på befaring. Foto: Alexandru Mitu.

– Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Med oss har vi møbelsnekkere, interiørarkitekter og en rekke andre entreprenører og folk fra bygg- og anleggsbransjen, sier Finn Axel.

Rundt 20 mennesker vandrer rundt i den kommende restauranten. Det er en byggeplass, men på stedet skjer det en visjonær prosess hvor detaljene er sentrale. Hvor kommer ventilasjonen inn? Hvilken vei bør denne døren gå? Husk at det skal være et vannfall ved broen!

Det summer i lokalet som om ikke så lenge skal bli til Sumo. Med plantegningen i hånden diskuterer de involverte alt som skal skje med det over 550 kvadratmeter store lokalet. Og for Finn Axel er detaljene, samarbeidet og helheten viktig for et godt resultat.

Et bilde sier ofte mer enn tusen ord – på befaring er detaljene i fokus. Foto: Alexandru Mitu.

Konseptet Sumo

– Sumo er et lekent og folkelig asian fusion-konsept hvor opplevelsen og samværet står i sentrum. Vi har to kjøkken – et for varmmat og et for sushi. Det er en stor meny, så alle vil finne noe de liker, uansett alder eller preferanser i matveien. Vi har noe for enhver smak, forteller Finn Axel.

Dette konseptet er i dag etablert både i Bergen, Oslo, Stavanger og på Jessheim, og skal altså nå også starte opp i Tromsø. Lidenskapen for det asiatiske kjøkken preger også innredningen, satt i scene av profesjonelle interiørarkitekter fra Iplan.

– Hos Sumo prøver vi å skape en lun og koselig restaurant med et moderne asiatisk preg. Det er rene flater, og vi spiller en del på de fire elementene. Det er blant annet planlagt et vannfall i denne restauranten. For Sumo har vi også et kirsebærtre som følger alle designene på restaurantene, sier Anne M. Bjørnstad fra Iplan.

Med andre ord forenes hygge, lidenskap og design i Sumos konsept, og et åpent kjøkken gir innsyn til kokkekunsten til Sumos profesjonelle kokker.

Dette kan vi se fram til. Foto: Sumo

Menneskene skaper den gode opplevelsen


– Å lage en restaurant er på mange måter som å lage teater. På interiør siden skaper vi stemningen, og gjennom det åpne kjøkkenet får gjestene bli kjent med våre flotte kokkekunstnere. Vi ønsker å vise hva som skjer på kjøkkenet, og mange synes det er interessant å følge med. Dessuten er det veldig viktig at våre gjester koser seg her, både gjennom maten, omgivelsene og ikke minst det sosiale, sier Finn Axel.

– Blir det noen flamberinger i løpet av en aften på Sumo?

– Det blir ikke så mange flamberinger, men det blir en del woking, med ild, røyk og alt, men det holder vi på med inne på kjøkkenet, sier Finn Axel.

Hos Sumo fokuseres det veldig på hvor viktig de ansatte er for driften.

– Det er menneskene som skaper den gode opplevelsen, og ikke minst den gode maten. For oss er derfor de ansatte veldig betydningsfulle – de er den viktigste faktoren for å skape god stemning, fastslår Finn Axel.

– Det er jo byens beste solvendte uteplass, nesten som en liten Aker Brygge.

Sumo til lille Aker Brygge

Sumo har en stund lekt med tanken om å etablere seg i Tromsø, og vinteren 2020 var Finn Axel gjentatte ganger på besøk i byen for å sondere terrenget. Etter hvert falt valget på Vervet.

– Hvorfor valgte dere Vervet?

– Vervet var et prosjekt vi likte godt. Arkitekturen og den solvendte uteplassen på promenaden gjorde Vervet til en veldig attraktiv plass. Det er jo byens beste solvendte uteplass, nesten som en liten Aker Brygge. I tillegg får vi utrolig flotte naboer i Maskinverkstedet, Vervet Bakeri, Delikatessen og vinbaren Vinsmak.

Naboene er også noe Finn Axel trekker fram som en av fordelene ved nyetableringen på Vervet.

– Det er utrolig artig å være med fra starten. Den helhetlige tankegangen i byggingen av Vervet er også noe som passer oss godt. Naboene rundt oss skaper et unikt tilbud som vi er glade for å være en del av. Vi ser ikke på dem som konkurrenter, men som en del av et sammensatt tilbud i den nye bydelen, sier han.

Nå kan altså Tromsøs befolkning se fram til en ny og spennende restaurant på Vervet, som legger til rette for en stor kulinarisk opplevelse i hjertet av Nordbyen.

Dette er Sumo på Solli plass i Oslo. Det hvite kirsebærtreet pryder restauranten. Foto: Sumo.
Her deles øyeblikk rundt et av Sumos japanske tatami-bord. Finn Axel Rasmussen meddelte også at vi har flere overraskelser i vente. Foto: Sumo.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.