– Som man sår, høster man

Linn Veronica Hansen har drevet Høst Frisør i snart 15 år. Nå utvider hun virksomheten og flytter inn på Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
10.2.2022

Linn Veronica Hansen har drevet Høst Frisør i snart 15 år. Nå utvider hun virksomheten og flytter inn på Vervet.

– Ja, tenk hvor langt du har kommet, Linn! skyter en kunde inn. Den kom fra Mette Alfredsen, en av de trofaste kundene til Høst Frisør.

– Jeg har gått her siden 2007. Linn og frisørene behandler meg godt, og jeg er alltid fornøyd med resultatet, meddeler Mette.

Slike referanser forlenger livet til enhver bedrift.

Linn Veronica Hansen og Mette Alfredsen på salongen i Storgata.

– Jeg startet alene, men fikk raskt ansatte. I år runder Høst 15 år, og vi er nå 13 ansatte. Vi har ikke vokst raskt, men jevnt, og brukt god tid på å etablere frisøren. I den sammenhengen har den gode atmosfæren og samarbeidet stått sentralt, for det er ingen tvil om at vi sammen gjør dette til verdens beste arbeidsplass, forteller Linn.

Det er full fyr i salongen, og stort sett alle frisørene er i sving med saksa. Noen farger hår, andre er der for en stuss og enkelte får en grundigere hårklipp.

– Hvor kom navnet fra?

– Jeg likte ordet godt – Høst. Det er kort, beskrivende, og uttrykker på mange måter det vi ofte holder på med. Kreativ lek med nydelige farger, sier Linn.

– Vi må jo sørge for at ingen har en dårlig «hårdag» på Vervet.

Samarbeider med UiT

Men det var ikke bare ordet som fenget Linn.

– Jeg har hele tiden hatt for meg at «som man sår, høster man», og det handler om miljøperspektivet for min del. Vi forsøker å tilstrebe så mange bærekraftsmål vi klarer, og har et spesielt søkelys på «Frisørhelsen», sier Linn.

Et stempel på Linns og Høsts engasjement er deres samarbeid med en gruppe toksikologer og arbeidsmedisinere fra UiT Norges arktiske universitet. Sammen forsøker de å kartlegge «giftbyrden» i frisørenes hverdag.

– Jeg ønsker at mine ansatte skal ha en trygg arbeidsplass. Daglig utsettes vi for mange kjemikalier gjennom kosmetiske produkter, og summen av dem danner en cocktail som har potensial til å være skadelig. Dette er viktig både for oss og kundene, utdyper Linn.

Det farges, det klippes, det gledes – frisører i aksjon.

Dette er et reelt problem. I en artikkel fra 2009 skrev The Telegraph at en gjennomsnittlig kvinne daglig tilfører kroppen 512 ulike kjemikalier, og i en nyere studie fra Environmental Science & Technology ble det oppdaget giftstoffer i halvparten av alle sminkeproduktene som ble testet. Dette belyser problemet som Linn er svært opptatt av, og hun representerer en holdning som er viktig for bransjen i sin helhet – en holdning de naturligvis også tar med seg til Vervet.

Bak maskene sitter smilene løst.

Å snakke samme språk

På Vervet blir Høst nabo med Maskinverkstedet, Vinsmak, Sumo, Delicatessen og Vervet Bakeri – en fargerik bukett som er med på å danne en livlig bydel med store fellesarealer for beboerne og andre tromsøværinger. Linn og kompani gleder seg spesielt til én ting.

– Det var en drøm i seg selv å forme lokalene i Storgata. Vi lagde en salong som fungerte best mulig med tanke på logistikken i arbeidshverdagen vår. Dette har hatt enormt stor betydning for oss, og vi ser frem til å gjøre det samme på Vervet. Det er en givende prosess, forteller Linn.

Derfor har de fått med seg en gammel kjenning, Peter Westh Hammer – en arkitekt som blant annet har tegnet og vært med på konseptutvikling hos Casa Inferno, Nitty Gritty, alle kafeene til Kaffebønna og ikke minst Høst Frisør.

Linn mener den gode atmosfæren er essensiell for arbeidsmiljøet.

– Det er viktig å ha med noen som snakker samme språk. Vi må forstå hverandre. Denne kjemien følte vi med Peter. Han gjorde en grundig jobb under planleggingen av denne salongen, men prosessen blir nok annerledes på Vervet. Det er jo en litt annen fasade der. Den er mer moderne, og så har den allerede begynt å få sin egen stil. Dette blir spennende, sier Linn.

– Hva skal Høst Frisør tilføre Vervet, skal dere ta med dere hårtrendene dit?

– Vi må jo sørge for at ingen har en dårlig «hårdag» på Vervet, sier Linn, og legger til. – Men det viktigste er kanskje å fremdeles ta vare på den gode atmosfæren, og ikke minst kundene. Det er de vi lever av, og vi er evig takknemlige for dem, sier Linn.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.