Smilet av Vervet

Hun er ofte den første som ønsker deg velkommen til Vervet, og den samme som takker deg farvel. Dette er historien til Thea (20) – smilet av Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
David Jensen
Dato:
16.4.2021

Hun er ofte den første som ønsker deg velkommen til Vervet, og den samme som takker deg farvel. Dette er historien til Thea (20) – smilet av Vervet.

Vi møter Thea Marienborg (20) i de autentiske lokalene til Maskinverkstedet fra 1911. Restauranten ble over natten en yndet møteplass for Tromsøs befolkning, og fyller ambisjonene som Vervets hjerte. 

I dag har Thea fri, men normalt jobber den 20 år gamle servitøren både her på Maskinverkstedet og på Vervet Bakeri, bare et lite steinkast unna. 

– Jeg startet egentlig først på Maskinverkstedet. Når bakeriet åpnet spurte sjefen min meg om jeg hadde lyst å jobbe der også, ettersom jeg hadde erfaring som barista. Det takket jeg ja til, og er litt stolt over å ha vært med siden oppstarten på en arbeidsplass. Jeg har fantastisk hyggelige kollegaer på begge plassene, smiler Thea.

Restaurant-mekka

Bakeriet og Maskinverkstedet er de to første serveringsstedene som har åpnet dørene på Vervet. I det kommende året vil nye steder dukke opp fortløpende, og spesielt langs den lange kaipromenaden vendt mot sola. 

Sumo med sitt «asian fusion»-konsept, vinbar og Bryggeri 13 har allerede bekreftet at de «flytter inn» på Vervet. Flere spennende serveringssteder vil komme etter. 

– Jeg liker utviklingen her, og har alltid betraktet dette området; Skippergata, Skansen som et vakkert område. Jeg liker de fine gamle husene i Tromsø og for å være ærlig var jeg litt skeptisk til utviklingen i starten. Jeg ønsket ikke at det skulle ødelegge den fine Tromsø-sjarmen, men jeg synes de har klart å bevare identiteten og historien til området. I tillegg så utvikler vi jo byen. Jeg er stolt av å jobbe her, sier den talentfulle servitøren.

– Jeg liker utviklingen her, og har alltid betraktet dette området; Skippergata, Skansen som et vakkert område.

Skremt som fugl

20-åringen har allerede relativt lang fartstid bak seg i yrkesliv, hennes unge alder tatt i betraktning. 

– Jeg startet på Café Sånn som 17-åring og hadde ingen erfaring som servitør. 

– Hvordan var det å gå så tidlig ut i arbeidslivet?

– Det var skummelt – det var det. Det var utfordrende og jeg var som en skremt liten fugl i begynnelsen, sier Thea og ler. 

– Hva var skremmende?

– Jeg begynte som veldig usikker. Jeg var ikke vant til å yte service i det hele tatt og hoppet ut i det, men etter hvert slapp det tak og jeg ble mer sikker. Jeg startet som ekstrahjelp og etter hvert fikk jeg mer ansvar. I første omgang jobbet jeg på dagen og ettermiddagen, men etter jeg fikk mer erfaring og ble eldre jobbet jeg også i bar på kveldene, forteller hun.

Utradisjonell karriereveg

Thea hoppet i sin tid ut av videregående – et valg hun i dag ikke angrer på. 

– Når jeg ser tilbake var det et skremmende valg å droppe videregående, men det har gått veldig bra. Jeg har jobbet mye og blitt flinkere på det jeg gjør. Med erfaringen fikk jeg også nye muligheter for å utvikle meg enda mer, som for eksempel her på Maskinverkstedet, sier hun. 

– Er det noen mennesker som har inspirert deg til å ta dette valget i så ung alder?

– Når jeg som 17-åring tok dette valget var jeg usikker på hva jeg ville bli. I jobben fant jeg ut at dette mestrer jeg. I tillegg syns jeg det var veldig morsomt. Det var aldri en plan, men det ble min vei. Det ga meg en god følelse at jeg fikk til, ettersom jeg hadde strevd på skolen – og klarte nesten ingenting der. På arbeid fikk jeg selvtillit. Nå går jeg min egen vei og det gir meg en god selvfølelse, forteller den ærlige 20-åringen. 

Hun er opprinnelig fra Tromsdalen, men bor nå i Nordbyen – hvor hun trives godt. 

– Hva drømmer du om framover? 

– Jeg har lyst å ta fagbrevet i serviceyrket. I tillegg ønsker jeg å utvikle meg som bartender ettersom jeg trives med å jobbe på kveldstid. Jeg liker egentlig å gjøre litt forskjellig, både bak baren, som servitør og barista, smiler Thea Marienborg. 

Med andre ord: Trolig får vi se smilet av Vervet i framtiden også.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.