Morgenfuglen Rita sprer kjærlighet på Vervet

Kategori
Historie

Rita Arden (44) er ofte den som gir folk en god start på dagen for de som besøker Vervet Bakeri.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
12.12.2022

Rita Arden (44) er ofte den som gir folk en god start på dagen for de som besøker Vervet Bakeri.

-Jeg vet at det er mange som går over brua og stopper innom for en kopp kaffe og en croissant. Vi åpner tidlig for å fange opp de som vil ha seg en kaffe og kanskje en matbit før jobb, sier Rita Arden – daglig leder på Vervet Bakeri.

Vi møter 44-åringen omgitt av den deilige lukten av nybakte boller og fersk kaffe. Den lukten har hun etter hvert blitt bortskjemt med all den tid hun har vært med siden oppstarten av bakeriet.

Da hun ble forespurt om å begynne som konditor, var valget enkelt for den utdannende kokken.

-Å være konditor er mye mer forenlig med barn for meg, smiler hun.  

Det er kjempeartig på jobb – og jeg stortrives virkelig på Vervet Bakeri.

Ungene i fokus

Livet handler i stor grad om ungene og bakeriet.

– Det er ungene det går i. Unger og jobb. Vi liker å være ute. Vi bor nært Prestvannet hvor man kan skøyte på isen for eksempel, sier hun.

Som regel er arbeidsdagen hennes i gang rundt klokken 8, og i 5-6-tida om det skjer mye.

Rita er en morgenfugl som er kjent for å spre sin herlige energi over på sine kollegaer så vel som gjestene.

– Det er kjempeartig på jobb – og jeg stortrives virkelig.  

I ukene fram mot jul er det full rulle i bakeriet, og hun ser fram til en etterlengtet ferie. I sedvanlig stil går den hjem til mor på Evenskjer.

– Jeg drar fortsatt hjem til mamma til jul. Ungene trives også der. Ingen regler og ingen som skal på skolen, forteller hun.

Hjemmelaga julefrokost

Frokosten spises likevel tidlig og er hellig.

– Mamma har et strengt regime når det gjelder julefrokosten – den serveres klokken 08. Da er det full familiebuffet.

– Hva som er klassisk jul på matfatet i Evenskjer?

– Jeg er vant til at vi lager pålegget selv, og jeg føler det er mange som har glemt akkurat det. Jeg frykter at det går en halv generasjon til så er den tradisjonen borte.

Ordentlig sylta, lammerull og ellers hjemmelaga pålegg står på menyen.

– Jeg kan lage hjemmelaga pålegg, men det er fortsatt mamma som gjør det i jula, smiler Rita Arden, som dermed får seg en etterlengtet pust i bakken etter en hektisk høst hvor hun har gitt beboere og besøkende på Vervet en fortreffelig start på dagen.

Flere artikler

Se videoer

Hva er Innsiden?

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Meld deg som interessent på Vervet

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.