På innsiden av Norges mest spektakulære fellesarealer

I gårdsrommet på Vervet ferdigstilles snart 750 (!) kvadratmeter med fellesarealer.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
11.10.2022

I gårdsrommet på Vervet ferdigstilles snart 750 (!) kvadratmeter med fellesarealer.

– Dette betyr mye for det sosiale livet her på Vervet, sier Else Kristine Welde.

Vi møter den smilende 27-åringen ved inngangen til gårdsrommet på Vervet, sammen med bydelens driftsleder Jan Henning Vekve. Duoen skal befare det 750 kvadratmeter store fellesarealbygget i hjertet av bydelen, midt mellom byggene, som blir beboernes sosiale hjerte.

Og trolig det som er Norges mest spektakulære fellesarealer i et boligprosjekt.

Norges mest spektakulære fellesarealer  - Vervet
Illustrasjon av fellesarealet på Vervet.

– Dette blir spennende. Vi får en veldig god miks her nede på området, sier driftsleder Jan Henning Vekve.

Jan Henning Vekve utenfor fellesarealbygget.

Eget treningsstudio

I fellesarealbygget vil det bli eget treningssenter på 250 kvadratmeter med tilhørende garderobefasiliteter og sauna for både damer og herrer.

Treningsstudio på 250 kvadratmeter.

Gamingrom for underholding

I tillegg rommer bygget et eget spillrom, her innredes det med blant annet bordtennisbord, dart, shuffleboard, biljard og golfsimulator. Dette rommet vil være tilgengelig for alle beboerne for ulike aktiviteter - også for de yngste.  

To biblioteker

På Vervet finner du to bibliotek – et for bøker og et for tegneserier. Biblioteket kan også benyttes som lese- eller studierom, eller et stillerom når du ønsker ro og konsentrasjon til å lese, skrive eller jobbe.

Fem studioleiligheter til disposisjon

Beboerne på Vervet vil ha tilgang til leie av fem studioleiligheter i Fellesarealbygget i Gårdsrommet. Studioleilighetene vil være utstyrt med to sengeplasser og eget bad.

Illustrasjon av studioleilighet. Merk: Endringer kan forekomme

Selskapslokale med plass til 50 gjester

Lengst vest i bygget finner man eget selskapslokale fullt utstyrt kjøkken og toalettfasiliteter. I 2. etasjen i selskapslokalet er det egen lounge-sone.

Her kan man nyte familie- og vennesammenkomster, arrangere konfirmasjoner, bryllupsfester og lignende sosiale aktiviteter.

– Det er artig å se at det blir akkurat slik som illustrasjonene har lovet at det skulle bli, sier Else, mens hun betrakter takhøyden i det splitter nye selskapslokale.

– Dette betyr mye for det sosiale livet her på Vervet.

Nærmer seg innflytting

Else flytter inn på Vervet i oktober. Hun er opprinnelig fra Stjørdal i Trøndelag, og har familien sin der. I tillegg har hun studert og bodd i 7 år i Storbritannia og har derfor opparbeidet seg vennekrets derfra.

– Det betyr at vennene mine også kan komme fra England. Det er fint at man har hybler, slik at man kan ha gjester på besøk uten å føle at man tramper oppå på hverandre, forklarer Else.

De første beboerne på Vervet flytter inn fra 19. oktober. Fellesarealbygget skal være klart rundt månedsskiftet november – desember, med visse forbehold.

– Det er nok å ta tak i. Vi regner med at dette vil fungere veldig bra i praksis. Det er et felles bygg, med felles ansvar og felles ting. Slurver man, går det ut over seg selv og andre. Vi skal legge til rette for gode rutiner slik at Fellesarealbygget utelukkende blir en positiv opplevelse for beboerne, sier Vekve.

Else utenfor verkstedet med egen grop for spyling av sykler ol.

Smørebod, sykkelverksted og bilvaskestasjon

Ved foten på bygget mot vest finner vi Jan Hennings «aller helligste» – nemlig verkstedet, hvor man kan skru på sykler og smøre ski, som noen eksempler.

– Her har vi også fått laget en grop for spyling av sykler og lignende på utsiden, slik at vi sørger for at det alltid er rent og pent inne i lokalene, sier Jan Hennnig, som vil ha kontor vegg i vegg med verkstedet.

Beboere vil også ha tilgang på delingstjeneste for sykkel.

– Nå gleder vi oss veldig til å flytte inn, smiler den engasjerte driftslederen.

Innsiden.no vil invitere deg med ny runde på befaring når lokalene er ferdig innredet.

Else og Jan Henning gleder seg til innflytting.

Finn ut mer om fellesarealene her ➤

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.