Nå løper Sigve mot innflytting

For hvert steg han tar, nærmer det seg ferdigstillelse på Vervet. Derfor kjøpte Pilars egen anleggsleder bolig i prosjektet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
David Jensen
Dato:
1.12.2021

For hvert steg han tar, nærmer det seg ferdigstillelse på Vervet. Derfor kjøpte Pilars egen anleggsleder bolig i prosjektet.

Du har muligens sett ham løpe gjennom byens gater eller på et av treningssentrene i sentrum – enten før eller etter jobb. I arbeidstida er Sigve Wærstad (31) en av de mange heltene som har bygget opp Vervet fra grunnen av gjennom rollen som anleggsleder i Pilar Entreprenør.

– Det er artig å være med på å skape en ny bydel på et av Tromsøs største byggeprosjekt, der det er lagt mye i detaljene, sier han.

Illustrasjon av den nye bydelen Sigve Wærstad og Pilar entreprenør er med å bygge. Sentrert, litt mot høyre, ser du det 750 kvadratmeter store fellesbygget.

Fasiliteter utenfor ytterdøren

Wærstad trives godt i byen, og det er også én av grunnene til at han selv har valgt å kjøpe leilighet i prosjektet som han spiller en sentral rolle i utviklingen av.

– For meg handler det om den totale pakken jeg får på Vervet, med mange fasiliteter samlet rett utenfor ytterdøren. Beliggenheten nord i sentrum er upåklagelig, og jeg legger heller ikke skjul på at man blir knyttet til prosjektet når man har jobbet med det så lenge, sier den talentfulle anleggslederen.

Trener nesten hver dag

Sigve kombinerer Pilar-jobben med en aktiv hverdag på privaten. Løpeentusiasten trener så å si daglig – og ser derfor fram til å flytte inn på Vervet, hvor beboerne vil få tilgang til fullt utstyrt treningsstudio med tilhørende sauna i det 750 kvadratmeter store fellesbygget i gårdsrommet.

Trening er en viktig del av Sigves liv.

– Trening er en stor del av hverdagen min. Det er da jeg kobler av, og det gir meg energi, sier han.

I fellesarealene får man også tilgang til eget spillrom med blant annet bordtennis, biljard og golfsimulator når man ønsker å koble litt av. Ellers finner man smørebu for ski, sykkelverksted, eget hobbyrom, fem hybler til leie og et bibliotek med bøker og tegneserier. I tillegg er det et selskapslokale med fullt utstyrt kjøkken og plass til 50 gjester som kan benyttes av alle beboere.

– Gode fellesarealer var en av grunnene til at jeg kjøpte, fastslår han.

– Gode fellesarealer var en av grunnene til at jeg kjøpte.

Sosialt naboskap

Sigve gleder seg nå til innflytting til sommeren, når de første beboerne flytter inn langs kaipromenaden mot sør.

For en mann med aktiv livsstil kommer det godt med at man har tilgang til bil-, båt- og sykkeldeling i tillegg til kajakkutleie i bydelen. Alt dette blir koordinert gjennom en egen app som utvikles for Vervet. Nylig ble det også slått fast at det blir etablert egen småbåthavn med plass til 290 båter like utenfor bydelen mot Nordsjetéen.

– Beliggenheten nært sjøen og de nevnte fasilitetene i umiddelbar nærhet betydde mye for meg. Nå gleder jeg meg til å slå inn den første spikeren i veggen, smiler Sigve Wærstad, anleggslederen som forelsket seg i sitt eget prosjekt.

Anleggslederen Sigve Wærstad ser fram til å sette preg på sitt nye hjem. Dette er en illustrasjon av ei leilighet på Vervet med utsikt mot Tromsø.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.