Ørjans masterplan for bygulvet på Vervet

Ørjan Ånesen har ansvaret for å sørge for liv og røre på bygulvet på Vervet.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
4.10.2022

Ørjan Ånesen har ansvaret for å sørge for liv og røre på bygulvet på Vervet.

– Her i Cortenbygget jobber vi med å få en døgnåpen butikk. Vi har hatt gode samtaler med relevante aktører og de er opptatte av antall passeringer i løpet av en dag, og det vil jo endre seg betydelig når folk flytter inn her, sier Ørjan Ånesen – eiendomssjef i Totaleiendom.

Vi møter den sindige 33-åringen nede på Slipptorget på Vervet i høsttåka. Sola er i ferd med å presse seg gjennom skylaget, og det nærmer seg innflytting for de første beboerne på FRAM. Flere av næringsaktørene har allerede skrudd på lysene på 1. etasjene i den nye bydelen.

– Det å gjøre Vervet tilgjengelig for alle har vært viktig for oss. De siste årene har det heldigvis blitt mer og mer fokus på denne etasjen som er viktig for at et prosjekt virkelig skal lykkes. Det er denne «alle» vil ha et forhold til ettersom det er det første man møter når man kommer til området. Den skaper liv både for dem som bor her og ikke minst de som besøker bydelen. Vervet skal gi noe tilbake til byen, og i så måte er første plan helt essensiell, sier Ånesen.

- Vervet skal gi noe tilbake til byen. Derfor er bygulvet helt essensielt.

Puls hele døgnet

Vervet Bakeri, Maskinverkstedet, Delicatessen og Vinsmak er allerede i gang. Snart åpner også Høst Frisør, Sumo og Brewyard Brewpub.

Med en døgnåpen butikk vil man ha puls blant næringsaktørene hele døgnet – bokstavelig talt.

– Vi er veldig fornøyde. Jeg synes det har blitt en fin miks. Sumo og Delicatessen er eksterne og nye aktører som ikke har vært her i byen fra før, mens de øvrige er lokale og kjente aktører, forteller Ånesen.

Vervet Bakeri, blir nærmeste nabo med den nye butikken i Cortenbygget. På bildet ser vi baker Jocelyn Lamon.

– Hvordan jobber dere for å finne så spennende næringsaktører?

– Flaks, ler han – før han mer alvorlig legger til:

– Vi snakker mye med folk, og vært inspirert at det som blant annet rører seg i Oslo, som har hatt en voldsom utvikling de siste ti årene. Hva har fungert og hva har ikke fungert? Vi har ringt rundt og hørt med folk hva de mener om de ulike aktørene og fått gode innspill generelt, sier han.

Tromsøs befolkning har allerede begynt å ta kaipromenaden godt i bruk.

Enorm utvikling

Ånesen begynte i jobben som eiendomssjef i august 2017, og har dermed sett bydelen ta form – steg for steg.

– Jeg gleder meg virkelig til det begynner å bli lys i leilighetene også – det blir artig. Nå har vi fått drift på næringslokalene. I alle fall flere av dem. Så kommer Sumo i løpet av oktober, og så blir leilighetene gradvis ferdigstilt. Så fram mot jul kommer det til å bli masse liv her nede på Vervet.

Scandic har inngått avtale om å drive hotellet på Vervet. Det skal også etableres en turistrelatert virksomhet med utstyrsleie med mer som forhåpentligvis skal kunne kobles opp mot hotellet.

– I tillegg får vi et spennende næringslokaler på Maud som er det siste byggetrinnet hvor vi foreløpig ser for oss en restaurant som det skal være relativt høy kvalitet på, samt kontorlokaler i fellesbygget som snart er klare til innredning, så det er fortsatt mye artig jobb som gjenstår, smiler Ørjan Ånensen.

Eiendomssjef i Totaleiendom - Ørjan Ånesen.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.