Oda føler Tromsø har tatt havet tilbake

Bli bedre kjent med den sprudlende servitøren Oda Helene Ringberg.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
14.12.2022

Bli bedre kjent med den sprudlende servitøren Oda Helene Ringberg.

– Tromsø er en kystby, men vi har ikke hatt så mange plasser hvor vi kan ta inn havet, utsikten og fjellene i sentrum. Vervet er et fint tilskudd som gjør at man kan ta inn disse inntrykkene, sier Oda Helene Ringberg.

Vi møter den sprudlende tromsdalingen nede på Vervet. Her tilbringer hun mye tid på jobben sin, Vinsmak, som ligger plassert på byens nye og levende kaipromenade med utsikt over innseilingen til havnebassenget.

– Det har blitt veldig, veldig fint. Jeg synes det er så flott at Vervet har fått inn en så spennende miks mellom nasjonale og lokale aktører. Nå kan du jo dra ned til Vervet og bli der hele dagen. Det blir en liten by i byen, sier Ringberg.

– Tromsø er opprinnelig en kystby. Jeg føler at vi nå endelig har tatt havet tilbake.

Fra vin til vin

Oda er Tromsø for sin hals og er åpenbart engasjert i hvordan byen hun har vokst opp i – utvikler seg. Nå har hun selv vært med å utvikle den svært populære vinbaren Vinsmak sammen med resten av det dedikerte teamet til Svein-Morten Johansen og co, som har det folkelige slagordet «vin til folket».

–Hva gjør du når du ikke serverer vin?

Oda begynner å le.

–Drikker vin?

–Ja faktisk, men det høres bare så sykt ut å si det, fortsetter hun.

– Men, sånn i alvor så er jeg veldig glad i å lage mat og å være sosial med venner. Stå på kjøkkenet sammen. Ta seg et glass vin og bare nyte hverandre sitt selskap. Alt fra større middager med bordsetninger til fingerretter folk spiser på kjøkkenet. Det er kos, forteller Oda.

Oda stortrives i jobben på Vinsmak.

Leken julemat av rester

Gjennom samtalen merker man at Oda virker nesten like interessert i mat som i byen sin. Etter at hun flyttet hjemmefra og begynte å studere, med trangere studentbudsjett, ble hun for alvor opptatt av matsvinn.  

– Jeg tror egentlig bare at vi har blitt veldig bevisst på at vi prøver å nytte opp det vi har, før vi nødvendigvis kjøper nytt. Det trenger ikke alltid å handle om økonomi, men heller det å ikke kaste ting og mat som kan brukes, innleder hun.

Dermed har hun blitt drivende dyktig på å utnytte restene fra jula.

– Det kastes altfor mye god julemat. Veldig fint å kunne redde den julematen man kan.

– Hvordan redder man ribbe-restene?

– «Pulled ribba»! ler hun.

– Med asiatiske pannekaker, hoisin-saus og gode grønnsaker. Med restene etter pinnekjøttet kan du for eksempel lage pinnekjøtt-omelett til julelunsj, forklarer hun.

– Hva tenker du om julegaver da?

– Jeg synes det er veldig fint å gi opplevelser – at man kan gjøre noe sosialt sammen. Invitere noen med på noe framfor å kjøpe noe man ikke trenger. Noen ønsker seg ting, men noen ønsker seg ingenting. Da er det fint å gjøre noe sammen. Spise en middag eller gå på konsert, sier Oda Helen Ringberg.

Den sprudlende servitøren som nå har tatt havet tilbake.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.