Fortid møter framtid på Vervet

Roy Ivar Jakobsen (43) og Jakob Løkke (21) ferdigstiller FRAM med historisk sus.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Isak Hansen
Dato:
18.10.2022

Roy Ivar Jakobsen (43) og Jakob Løkke (21) ferdigstiller FRAM med historisk sus.

FRAM, det første byggetrinnet på Vervet, er nå ferdigstilt og beboerne er allerede godt i gang med å finne seg til rette i sine hjem.

FRAM, som ligger lengst sør på tomta langs kaipromenaden, er oppkalt etter polarskuta Fram – som ble brukt av flere av de norske polarheltene i sin tid.

– Det er ganske tøft. Artig at historien tas i bruk, sier den 21 år gamle hjelpearbeideren Jakob Løkke i Totalrenovering.

Sammen med den mer erfarne møbelsnekkeren Roy Ivar Jakobsen (43) har duoen sørget for å innrede FRAM i tråd med historien og i samarbeid med interiørdesignerne til Vervet.

– Det har vært mye spesial – pluss en del fantasi. Å jobbe som møbelsnekker på Vervet er veldig givende, sier Roy Ivar Jakobsen (43) i Totalrenovering.

Jakob Løkke (21) og Roy Ivar Jakobsen (43).
– Det er gøy å lære fra seg videre, og Vervet er en strålende arena for utfoldelse.

FRAM-historien  

Postkasser og heisen er dekorert med Vervet-mannen, bokstavene på de respektive er skjært i tilsvarende materiell som fasaden, og ellers i gangene pryder FRAMs stolte historie veggene gjennomgående i hele prosjektet.

– Det er kjempeartig å se hvordan helheten blir. Det er uten tvil lagt mye arbeid ned i hele prosjektet. Derfor er det artig å se hvordan det faktisk blir, forteller Roy Ivar.

Gutta fra Totalrenovering har også bidratt i uteområdene på Vervet, i tett samarbeid med de som har ansvar for utsmykking av bydelen. Gjennomgående har man gitt historiske maritime elementer fra den gamle ærverdige tomta til Tromsø skipsverft, helt nye liv. En tidkrevende prosess som har krevd dedikasjon fra flere fagfelt.

Resultatet er helt unike innredninger – herunder benker, sitteseksjoner, tidevannsbarnehage og plattinger. Mottakelsen har vært veldig positiv.

– Det blir mye brukt, forteller dem.

Går i god skole på Vervet

Jakob har virkelig fått utfordre seg på Vervet, og Roy Ivar har tatt rollen som læremester.  

– Jeg har lært masse av Roy Ivar her nede. Det er veldig fint. Han lærer meg nye ting, gir meg utfordrende oppgaver som jeg mestrer etter hvert. Det er mye å ta inn på én gang, men jeg synes det går fint. Vi har det bra sammen, sier Jakob.

– Jeg har jobbet en god stund som møbelsnekker – og det er det som er grunnlaget mitt. Det er litt vanskelig å få den utdanningen i dag, og jeg er veldig glad for at jeg har den i bunnen. Det er gøy å lære fra seg videre, og Vervet er en strålende arena for utfoldelse, sier Roy Ivar.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.