En ny verden på promenaden

For over et år siden snakket Innsiden med Svein Morten Johansen om den kommende vinbaren på Vervet, Vinsmak. Nå serverer den lidenskapelige TIL-legenden vin til folket.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Ragnar Teisrud
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
1.7.2022

For over et år siden snakket Innsiden med Svein Morten Johansen om den kommende vinbaren på Vervet, Vinsmak. Nå serverer den lidenskapelige TIL-legenden vin til folket.

– Nå er dere her, hvordan føles det, Svein?

– Det føles veldig bra. Må innrømme at det er litt uvirkelig at jeg står på egen vinbar og serverer vin. Det er en ny verden, og starten har vært strålende, meddeler han.
Svein Morten Johansen – sommelier, stolt medeier og daglig leder av Vinsmak.

Sammen med Erik Ringberg har han nå åpnet den nye vinbaren Vinsmak på Vervets promenade.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger. Folk liker vinens posisjon som frontspiller i lokalet. Personlig liker jeg veldig godt den gode stemningen når folk møtes og drikker god vin sammen. Og jeg merker at lidenskapen for å dele eller gi gode opplevelser med vin fortsatt er sterk. Drivkraften ligger i folks oppdagelse av nye smaker, og her har det vært mange fine stunder allerede, forteller han.

Dermed er «vin til folket» fortsatt gjeldende for gründerne, og sommelier Johansen er svært fornøyd så langt med både åpning, lokasjon og meny.

– På sitt beste skaper sommersol og uteservering ved brygga en følelse av en liten reise ut i den store verden.

– På samme måte som et fotballag

– Menyen er god. Vi har et bredt utvalg smakfulle viner, og her har et godt samarbeid med importørene vært viktig. Et samarbeid vi skal dyrke videre. Det skal leve og må utvikles på samme måte som et fotballag, smiler den tidligere trenerutvikleren.

Men det er ikke bare menyen som er flott hos Vinsmak. Fra ståtribunen på Vervets promenade er det metervis med vinskap som viser fram sortimentet på en elegant måte. Litt som Svein beskrev det til oss tidligere (les Vinen av Vervet her om Svein Mortens lidenskap for vin). Røde, hvite, rosé, økologiske og oransje viner fyller veggene – noe for enhver smak. Videre er det et stilrent og mørkt lokale med gylne fargetoner mellom linjene. Ved baren står det fire brune barkrakker, som byr deg opp til en samtale eller rett og slett et spørsmål.

– Er det noe du kan anbefale, Svein Morten?

– Vi er veldig sterke på hvite burgundere. Her har vi noen fine skatter som heller ikke koster skjorta, sier sommelieren.
På menyen bogner det av gode viner og på hyllene i bakgrunn kan du skimte Sveins Mortens verden.

Med det er laget satt, med en rekke skarpe, runde, sure, milde, myke, bitre og søte smaker, og hos Vinsmak kan du teste dem alle – alene eller sammen med noen gjennom stedets egne arrangementer i regi av den tidligere ballkunstneren. Et tilbud både privatpersoner og bedrifter kan benytte seg av.

Følelsen av en liten reise i den store verden

Etter hvert som promenaden har vokst fram på Vervet, ser man konturene av en ny bydel. Det nye spiller på lag med de gamle marine elementene i en nøye planlagt byggeprosess, hvor målet har vært at flere enn beboerne på Vervet skal nyte området.

Delicatessen, Vinsmak, Sumo, Maskinverkstedet og Vervet Bakeri er alle gode eksempler på satsingen som har skjedd i Tromsøs nye bydel. Og dette trakk Svein Morten fram som viktig med tanke på vinbarens plassering.

Svein Morten gleder seg til å dele sin kunnskap fra byens nye promenade.
– På Vervet har de en helhetlig tankegang hvor de lager noe nytt samtidig som de tar vare på det gamle. De skaper et miljø som vi allerede begynner å kjenne på, selv om det ikke er ferdig, sa Svein Morten for et års tid siden.

I dag har promenaden på Vervet overgått hans forventninger.

– Lokalet og lokasjonen har blitt bedre enn forventet. Det er en unik utsikt mot Balsfjorden og byen som gir et nytt perspektiv på Tromsø. På sitt beste skaper sommersol og uteservering ved brygga en følelse av en liten reise ut i den store verden, sier en engasjert Svein Morten.

Så er du eventyrlysten og søker nye smaker, kan du altså ifølge Svein Morten Johansen oppleve en ny verden i egen by på Vervets promenade. God smaking!

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.