Derfor skaper vi et bydelsmagasin

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Vegard Stien
Dato:
1.11.2020

Tromsø fikk bystatus i 1794. Det var Nordbyen, eller Gamlebyen Tromsø, som noen liker å omtale området, som dannet utgangspunktet for etableringen av byen som i dag anses som den arktiske hovedstaden.

«Porten til Ishavet», «Nordens Paris» eller bare Tromsø. Kjært barn har mange navn - og kjær er byen vår.

I omgivelsene rundt tusenårsstedet til Tromsø, middelalderfestningen Skansen, finnes byens eldste gater – som har bevart sitt opprinnelige utseende, infrastruktur og sjarm.

Der Nordbyen har en spennende historie, byr også framtiden på opplevelser i Tromsøs eldste bydel. Les mer om Nordbyens brede historie.

Vi kommer til å se en rivende utvikling i hele området, men sjarmen skal bevares og dyrkes.

Utbyggingen av Vervet, bydelen som vokser fram på den ærverdige tomten til Tromsø Skipsverft, er en naturlig katalysator for aktivitet. Her kommer 440 nye boliger og masse spennende næringsareal – med alt det medfører. Lær mer om Vervet her.

Verdens største hotellkonsern, anerkjente Marriott International, etablerer seg blant annet i bydelen – med 300 rom og Nord-Norge største konferansesal.

Både Tromsdalstinden og Ishavskatedralen står stolt i utsikten fra nordbyen.

Vi kommer til å se en rivende utvikling i hele området, men sjarmen skal bevares og dyrkes. For å skape en bredere forståelse av Nordbyens historie og framtid, etablerer vi nå et bydelsmagasin som skal skildre smått og stort.

Vi ønsker å være et varmt magasin med respekt for området.

Tromsøs eldste kulturarv fortjener å bli formidlet. Fra flere forskjellige perspektiver. Derfor setter vi pris på om du har tips og innspill på historier som bør bli fortalt.

Velkommen til Innsiden.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.