Amalies verden på Vervet

– Jeg trives utrolig godt, og nyter virkelig fridagene mine her, sier Amalie Rebekka Nyborg.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Aida Saremi
Dato:
24.4.2023

– Jeg trives utrolig godt, og nyter virkelig fridagene mine her, sier Amalie Rebekka Nyborg.

Vi møter den smørblide 30-åringen Amalie Rebekka Nyborg på en rolig søndag på Vervet, hvor Tromsø virkelig har tatt på seg penklærne for anledningen, selv om vinterkåpa fortsatt ligger over fjelltoppene.  

– Det er på disse dagene du virkelig kjenner på hvorfor hjertet ligger i Tromsø, sier Amalie.

Ser fram til sommer

Amalie driver et apotek og er født og oppvokst i Tromsø. Hun flyttet i desember inn på Vervet i en 2-romsleilighet på FRAM.

Med en åpen kjøkken- og stueløsning og egen balkong med utsyn over Tromsøysundet og havnebassenget har hun funnet seg godt til rette.

– For meg kunne det ikke vært bedre. Alt er helt nytt og moderne. Det er praktisk med parkeringsanlegg i kjelleren.  I tillegg er man omgitt av alle tilbudene som Vervet og byen generelt tilbyr, sier mat- og vinentusiasten Amalie.

– Jeg trives utrolig godt, og nyter virkelig fridagene mine her.

Hun er en aktiv jente som trives både i byen og på fjellet. Enten på toppturer eller på havet. Nå gleder hun seg til sommeren og livet langs kaipromenaden.

– Det blir spennende å se hvordan sommeren blir. Det er april nå og allerede koker det bra her. Solforholdene på Vervet er veldig bra, og vi har sol gjennom hele dagen og til langt ut på ettermiddagen, forklarer hun.

Populære fellesarealer

Vi tar med oss en kaffekopp fra Vervet Bakeri og beveger oss inn i fellesarealbygget, hvor vi møter Amalies franske venninne Manon.

Her har beboerne på Vervet hele 750 kvadratmeter å boltre seg på. Med eget treningsrom med garderobe og badstue, gamingrom, hobbyrom, et lite bibliotek, hobbyverksted og fem hybler til disposisjon.  

Her kan du lese mer om fellesarealene på Vervet.

I tillegg deler beboerne på et stort selskapslokale over to etasjer med fullt utstyrt kjøkken og og dekketøy for opptil 60 gjester.

Her har Amalie vært med på vinsmaking med sine nye naboer.  

– Det er en fin måte å bli kjent med naboene dine. Det oppleves både som trygt og meningsfullt, forklarer Amalie.

Denne søndagen møter vi noen av naboene til Amalie ifellesarealene. To gutter duellerer på biljardbordet, mens noen har intervalløkten sin på de flotte tredemøllene.

– Neste gang skal vi utforske golfsimulatoren, fastslår naboen.

–Det er fint å se at tilbudene allerede har blitt omfavnet. De er jo skapt for å brukes. Logistikken styres gjennom en egen app, hvor man kan reservere det utstyret man ønsker, og det fungerer helt strålende, forklarer Amalie.

Amalie avslutter omvisningen i fellesarealbygget og gjengen går for lunsj.  

–Søndager er ikke det samme på Vervet, smiler hun.

Ta kontakt dersom du vil ha omvisning i Vervet bydel.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.