Slik blir Tromsøs nye småbåthavn

Tromsø Havn og Vervet har inngått en avtale som sikrer Tromsø en topp moderne småbåthavn med 290 båtplasser.

Vervet
Tromsøs nye bydel
Følg oss
Facebook
Tekst:
Magnus Joki Arild
Foto:
Alexandru Mitu
Dato:
9.11.2021

Tromsø Havn og Vervet har inngått en avtale som sikrer Tromsø en topp moderne småbåthavn med 290 båtplasser.

Vervet har lenge planlagt å etablere en småbåthavn utenfor kaipromenaden på Vervet. Vervet og Tromsø Havn har nå i tillegg blitt enige om at Vervet skal leie Tromsø Havns sin tilflottsrett i tilknytning til Nordsjetéen i 25 år.

Dermed vil det etableres en sammenhengende småbåthavn i tilknytning til Vervet og Nordsjetéen med til sammen 290 nye båtplasser til glede både for byens befolkning og tilreisende som kommer sjøvegen.

- For Tromsø som by betyr det en netto tilvekst på omtrent 230 båtplasser. Det betyr at alle de som gjerne vil ha båt og båtplass, men som står på venteliste, nå øker sannsynligheten for å få en båtplass vesentlig, sier Tromsø Havn sin direktør Jørn-Even Hanssen.

Direktør i Tromsø Havn, Jørn-Even Hanssen.

Forbedret servicetilbud

Han forteller at det vil bety en betydelig oppgradering av Tromsø havn som sådan.

- Det betyr også at båter som gjester Tromsø havn vil øke sine servicefasiliteter. Det være seg toaletter, dusj, vaskemaskiner og slike viktige muligheter, sier havnedirektøren – som også ser fram til mer liv og røre i indre havn.

- Det siste punktet er at det vil skape mer liv i indre havn, som vil gi mer liv i byen. Det har jeg opplevd at mange har etterlyst, sier Hanssen.

Tromsø Havn og Vervet presenterte planene under en pressekonferanse tirsdag.

Slik blir den nye småbåthavna

• Omtrent 290 båtplasser i forskjellige størrelser.  

• Nytt og moderne anlegg som leveres i stål / betong.

• Toaletter, dusj og garderobe til anlegget etableres på Vervet.

• Minst ett havbad ytterst.

• Strøm og vann til alle plasser fra Vervet.

• Kajakk-docking nærmest Slippområdet.

• Bølgedemper ytterst for å sikre god komfort.

• Adkomst både fra vest og øst.

• Gjesteplasser til restaurantene på Vervet.

Småbåthavna vil være innenfor Nordsjeteen og foran kaipromenaden langs FRAM på Vervet.

Klar høsten 2022

Det er allerede lange ventelister på båtplasser i Tromsø sentrum, og derfor er det nok mange båtentusiaster som smiler i dag.

- Alle og enhver kan melde sin interesse for båtplass. De som har båtplass der i dag vil få tilbud om å forlenge sin båtplass videre, sier Roger Ness; plan- og prosjektrådgiver i Totaleiendom.

Han forteller at det skal skapes helhetlig småbåthavn som vil ta alle hensyn. Både de bor på Vervet, byens befolkning og ikke minst de som besøker byen via sjøvegen.

- Planen er å bruke sommersesongen til å etablere småbåthavna sommeren 2022, slik at de er klar til «innflytting» i løpet av høsten 2022.

Han gleder seg til å se de første båtene legge til kai på Vervet.

- Vervet har jo en veldig maritim historie vi ønsker å ta med oss inn i framtida. Derfor er vi glade for å presentere denne nyheten. Det blir stas å se båtene komme inn mot bydelen. Noen skal besøke Tromsø, noen av dem skal kanskje besøke Vervet og restaurantene der – mens noen av dem skal rett og slett hjem, sier Ness.

Dersom du har spørsmål eller interesse for båtplass, oppfordrer vi deg til å sende en mail til post@vervet.no, så vil vi sende deg mer informasjon når det foreligger.

Roger Ness i Totaleiendom.

Flere artikler

Se videoer

Innsiden er et digitalt magasin som dokumenterer livet på Vervet - Tromsøs nye bydel. Her kan du følge med på utviklingen av Nordbyen, menneskene bak bydelen og historiene som ligger til grunne. Vi inviterer deg til å lese deg gjennom og ta del i livet, fortellingene og mylderet i den nordlige sentrumsdelen.

Takk, vi vil ta kontakt med deg snarest.
Beklager, men meldingen ble ikke sendt. Forsøk igjen.